Alohan tarina

Kaikki sai alkunsa kesällä 2017 pohjoisespanjalaisessa pikkukylässä surf campilla. Tässä paikassa yhdistyivät luonnon rauha, leppoisa ilmapiiri, ilo ja intohimo yhteiseen lajiin. Näiden elementtien kombinaatio herätti luovuuden yhtäkkiä aivan uudella tavalla.

Syntyi idea luovasta huvikummusta, jossa yhdistyy surf campin rento meininki, erilaisten ihmisten kohtaaminen, yhdessä uusien asioiden kokeileminen, luonnonläheisyys ja itseilmaisun ilo. Samaisena kesänä Mäntässä sijaitseva vanha Hietalan tila sai uuden iloisen ilmeen Aloha Campin toiminnan myötä. Ensimmäinen tapahtumakesä pyörähti käyntiin kesällä 2018 Myönteistä häpeää standup:in keinoin -retriitillä, jonka jälkeen campilla on järjestetty useita ikimuistoisia kursseja ja retriittejä.

Pari vuotta myöhemmin Aloha kaipasi omaa, ympärivuotista tilaa ja niinpä syyskuussa 2019 avattiin Tampereen keskustaan Aloha Studio. Keväällä 2021 Aloha Studio muutti Tampereelta Jämsän Himokselle. Aloha toimii myös liikkuvana studiona ja tunteja sekä työpajoja voi tilata Pirkanmaan ja Jämsän seudulla omaankin tilaan.

Tällä hetkellä Aloha Campin toiminta on tauolla remontin ja äitiysloman vuoksi.

 

Aloha, jooga ja luovuus

Aloha on hawajilainen sana, jolla on tervehdyksen lisäksi myös hieman syvällisempi merkitys. Aloha nimittäin tarkoittaa elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä. Tähän lauseeseen kiteytyy pitkälti myös Aloha Spirit Finlandin filosofia.

Nykymaailmassa valloillaan oleva tehokkuuden ihannointi ja ylisuorittaminen ajavat meitä yhä kauemmaksi itsestämme, toisistamme, luovuudesta ja luonnosta. Joogan tuodessa meitä lähemmäksi itseämme, opimme tietoisesti tarkkailemaan omaa kehoa, mieltä ja sydäntä. Silloin on helpompi tehdä havaintoja toimimattomista toimintamalleista ja ajatuksista, jotka saattavat seistä luovuutemme ja itseilmaisumme tiellä.

Kun keho rauhoitetaan ja mieli tyhjennetään, luodaan tilaa jollekin uudelle. Haluamme toiminnallamme lisätä hyvinvointia, itsetuntemusta ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa jokaista löytämään oman luovuutensa.

Emilia

Aloha Spirit Finlandin luoja Emilia Haljala on joogaohjaaja, luovuusvalmentaja ja yrittäjä. Teatteria, draamaa, tanssipedagogiikkaa sekä draamakasvatusta hän on opiskellut Suomessa, Englannissa ja Espanjassa. Barcelonan taideyliopistosta näyttelijäksi valmistuttuaan hän suuntasi hetkeksi Intiaan joogan pariin, jossa syntyi oivallus: kaikkia elämän varrella opittuja asioita yhdistää luovuus!

“Teatteri, musiikki ja tanssi ovat aina olleet minulle elintärkeitä itseilmaisun keinoja, ja myös kipinä kirjoittamiseen on syttynyt viime vuosina. Luovuus ei kuitenkaan liity aina taiteeseen, vaan se voi ilmetä arkisissa askareissa ja ajatuksissa. On oleellisempaa miten tekee asiat kuin mitä tekee. Luova itseilmaisu tuo näkyväksi jokaisen sisäisen maailman tehden elämästä merkityksellisempää ja ainutlaatuisempaa. Uskon vahvasti, että jokainen meistä on luova omalla tavallaan. Joogan avulla olen oppinut luomaan tilan, jossa luovuus voi syntyä vapaasti puskematta ja pakottamatta.”

Työssään Emilia yhdistää itseilmaisutaitoja sekä joogaa luovuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Emilian omat arvot ilo, vapaus ja luovuus ovat vahvasti läsnä hänen ohjauksessaan.