Tapahtumat > 2020 > marraskuu > KYSY, SE VASTAA -Sallivan kirjoittamisen kirjoituskurssi

Tietoja tästä tapahtumasta:

Created by Aloha Studio

Aloha Studio, Tampere


Miltä tuntuisi, jos sallisit mielesi levähtää hetken kehossasi ja vain kuuntelisit, mitä itsesi on kertomassa sinulle juuri nyt? Antautuisit avoimeksi kuin puhdas aukeama, levollisen valppaana vastaanottamaan sanojen virtaa.

Kirjoittaminen ei tapahdu vain sanoja kirjoittaessamme. Se tapahtuu jatkuvasti, silloinkin – tai juuri silloin – kun uskaliaasti antaudumme tekemättömyyteen, hiljennymme tähän hetkeen vaatimatta itseltämme mitään. Kirjoittaminen on luottamista sisäiseen prosessiin, joka on pitkälti piilossa päivätietoisuudeltamme. Se on luottamusta siihen, että sanat tekevät jatkuvasti syntymäänsä alitajunnassamme. Vaikka sinun ei tarvitsekaan tavoitella kirjoittaessasi mitään, saattaa kirjoittaminen tavoittaa sinut. Jokin sisälläsi kirkkaana loistava vastaus tai entistä rehellisempi kysymys voi nousta pintaan ja koet siitä kiitollista selkeyttä. Se riittää. Sisälläsi kirjoitetaan jatkuvasti. Luota siihen! Et voi karata itseltäsi, jos vain sallit itsesi pysähtyä kuuntelemaan. Kirjoittaminen on tilaa kunnioittavaa keskustelua itsensä kanssa.

Kysy, se vastaa -sallivan kirjoittamisen kirjoituskurssi sisältää kirjoitusharjoitteiden (kirjoitusretkien) lisäksi lyhyitä hengitys- ja mielikuvaharjoituksia, joiden tarkoitus on rentouttaa keho ja mieli vastaanottavaisemmaksi intuitiolle ja alitajuisemmille sanoille. Tärkeintä on itsesi kuuntelu, itsesi salliminen. Salliva kirjoittaminen on sinun matkasi, tee siitä rohkeasti omasi! Kurssilla esiteltävät harjoitteet ovat palvelemassa sinua, ei päinvastoin. Voit missä hetkessä tahansa soveltaa niitä itsellesi sopivammaksi häiritsemättä kuitekaan muiden osallistujien omaa prosessia. Kurssilla pääset keskustelemaan kirjoittamisesta ja siihen liittyvistä kokemuksista muiden kanssa. Kurssilla ei ole pakko jakaa mitään kirjoittamaansa tai kokemuksiaan muille, mutta siihen annetaan kuitenkin mahdollisuus turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä. Kurssi voi lieventää esimerkiksi valkoisen paperin kammoa, laajentaa päiväkirjakirjoittamista, antaa uusia näkökulmia mihin tahansa luovaan kirjoittamiseen, tarjota rennompia säkeitä asiateksiä työkseen kirjoittavalle, ja mikä tärkeintä: syventää itsetuntemusta. Kysy, se vastaa -sallivan kirjoittamisen kirjoituskurssi on juuri sitä, mihin sinun tarpeesi sitä ohjaavat.

Varaa matkalle rennot vaatteet, koska saatamme hieman liikkua ja herätellä kevyesti kehoa. Kurssi toteutetaan Aloha Studion joogasalissa ja istumme rennosti lattialla. Käytössä on joogamattoja, bolstereita ja vilttejä. Voit myös halutessasi ottaa oman istuintyynyn mukaan. Tarvittaessa myös tuolit ja pöydät ovat käytettävissä. Aloha Studiolla voit keittää kahvia tai teetä sekä säilyttää eväitäsi jääkapissa. Salli itsellesi meditatiivinen kirjoitusmatka ja kunnioittava keskusteluyhteys itsesi kanssa!

Ohjaajana toimii runoilija Saku Lillukka (s. 1981), salliva kirjoittaja, lavarunoilija, kuvataiteilija (amk) ja tammikuussa 2021 NLP Practitioner -koulutuksen aloittava oppilas.

Kurssipaikka:
Aloha Studio (Erkkilänkatu 9, Tampere)

Aikataulu:
Lauantai 21.11.2020 klo 10-14
(sisältää n. 30 min evästauon)
Sunnuntai 22.11.2020 klo 10-14 (sisältää n. 30 min evästauon)

Ensimmäisenä päivänä herätellään kunnioittavaa ja sallivaa kirjoitussuhdetta itseen rentoutumalla, keskustellen ja kirjoitusharjoitusten kautta tutkien. Toinen päivä syventää edellisenä päivänä sisäistettyä. Pyrithän olemaan ajoissa paikalla, jotta alkupiiri voisi kokoontua aikataulussa. Kiitos.

Viikonlopun hinta 75€.
Imoittautuminen Aloha Studion varauskalenterin kautta.

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssin minimiosallistujamäärä on neljä, maksimi kymmenen.

Ethän tule paikalle flunssaoireisena. Pidetään yhdessä huoli sekä itsemme että toisten terveydestä korona-aikana.