Tapahtumat > 1970 > helmikuu > Nuotiokitara alkeiskurssi / Opin säestämään kitaralla

Tietoja tästä tapahtumasta:

Created by Aloha Studio

Aloha Studio, Tampere

Nuotiokitarakurssin alkeet / Opin säestämään kitaralla
Lauluja eri kulttuureista: Runonlauluja, Mantroja, Nuotiolauluja, ja muita yhteislauluja.

Haluaisitko tukea oman kitaransoiton opetteluun?
Kaipaatko vahvistusta soitto-inspiraatioosi?
Haluaisitko soittaa yhdessä?
Onko sinulla kitara vain ei liialti uskallusta tarttua siihen?
Tykkäätkö säestää lauluasi ja haluaisit oppia lisää kappaleita, tai uusia tekniikoita?
Haluaisitko ohjata laulupiirejä, ja oppia tapoja säestää yhteislauluja?
Jos vastasit kyllä joihinkin näistä, tämä kurssi on JUURI SINUA VARTEN.
Tule kokeilemaan ilmaiseksi, onko tämä sinun talvesi ilo!
Ilmainen kokeilukerta 29.10.torstaina klo 17.00-18.15.

Tällä kurssilla pääset oppimaan kitaran soittoa turvallisessa ilmapiirissä.
Lähdemme aivan alkeista liikenteeseen, joten jos sinulla on kitara ja halua opetella soittamaan sitä, se riittää.
Opettelemme helppoja tapoja säestää kitaralla laulua, kuitenkaan sinun ei tarvitse koko kurssin aikana laulaa inahdustakaan, jos se on sinulle epämieluisaa, tai liian sekoittavaa yhdistettynä kitaran veivaamiseen.
Seitsemän kerran kokonaisuudessa käymme läpi erilaisia perussointuja, ja komppaus, sekä näppäilytekniikoita. Emme pelkästään käy läpi niitä, vaan kurssilla on tilaa päästä soittamaan ja nauttimaan soittamisen ilosta, vaikka oma taito olisi aivan alkeiden tasolla.
”Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa” on pedagogiani perusaatteita, haluan että näissä sessioissa pääsemme tosiaankin nauttimaan musiikista ja soittamisesta, joten en aio hukuttaa teitä teoriaan ja konsepteihin kaulaa myöten, vaan antaa pala palalta ohjeita seuraavaa askelta varten, ja taas antaa tilaa sille, että kukin pääsee nauttimaan uuden askeleen hedelmistä. Olen ammatiltani mm. musiikinteorian opettaja, joten teoriaakin tulemme sivuamaan, mutta hyvin käytännönläheisessä kontekstissa.

”Soittotaito voi olla koko elämän pituinen lahja, joka saattaa ilahduttaa matkan varrella sinun lisäksi monia muita!”

Nuotiokitarakurssin tarkoituksena on antaa ohjaksia säestää omaa ja toisten laulua, säestää erilaisia mantroja, runonlauluja, ja muita yhdessä laulettavia veisuja, sekä antaa tukea soittoinspiraatiolle. Yksin soittaminen ja yhdessä soittaminen ovat aivan eri lukunsa. Yhdessä soittaminen voimauttaa minua ainakin aivan huikealla tavalla.
Koko syyslukukauteen kuluu ilmainen tutustumistunti ja sen lisäksi seitsemän kokoontumiskertaa.
Koko kurssin hintaan kuuluvat kurssimateriaalit, näitä ovat: Nuotit, tabulatuurit (paperisena ja sähköisenä), sekä videomateriaalit, jotka jäävät sinulle lahjaksi ja kurssin jälkeen ammennettavaksi.
Saat siis evääksi paljon yhdessä soittamisen aikaa, ohjausta kitaran soittoon taidoillesi sopivassa tahdissa, inspiraatiota, ryhmän tukea, uusia kappaleita repertuaariisi, ja saat vielä kurssin jälkeen palata opittuihin asioihin videon muodossa.
Ryhmässä soittaminen on vapauttavaa ja voimistavaa. Annan kappaleiden soittoon eri toteutusvaihtoehtoja, joten yhteissoitto on mahdollista myös eritasoisten kitaristien kanssa, eikä siitä tarvitse ottaa paineita, että olisi ryhmän hitain oppija, tai etteikö aina löytyisi jotain uutta opittavaa.

~~~~~ Käytännön tietoja ~~~~

Kurssia varten tarvitset oman kitaran ja uteliaisuutta soittamista kohtaan.
Tapaamiskerrat ovat torstaisin Aloha Studiolla klo 17.00-18.30. 29.10.-17.12. (7x + ilmainen näytetunti)

Kurssin kokoontumiskerrat:
29.10. Torstai klo 17.00-18.30 (Ilmainen näytetunti)
05.11. Torstai klo 17.00-18.30
12.11. Torstai klo 17.00-18.30
19.11. Torstai klo 17.00-18.30
26.11. Torstai klo 17.00-18.30
03.12. Torstai klo 17.00-18.30
10.12. Torstai klo 17.00-18.30
17.12. Torstai klo 17.00-18.30

155€ / 111€ koko syyslukukausi / 7x + ilmainen näytetunti
(111€ alennettu hinta: opiskelija / työtön / vanhempilomalainen)
25€ Kertamaksu
(voit osallistua kertamaksulla vain kolmelle ensimmäiselle kerralle: 5.11-19.11.)
Jos haluaisit osallistua, mutta koet sen haastavaksi varallisuutesi takia, ota yhteyttä, niin katsotaan jos voimme keksiä jotain.

Kurssille tarvitset mukaasi kitaran, vesipullon ja muistiinpanovälineet. Nuotiokitarakurssi sopii jonkin verran kitaraa soittaneille, sekä vasta-alkajille.

Sitovat ilmottautumiset ja kyselyt osoitteeseen: musiclottamaija@gmail.com / 0452604578

Sydämestäni Tervetuloa !

-Lotta

Ohjaajana Musiikkipedagogi Lotta Maija Karppi:
Hei, olen Lotta Karppi, Laulaja-lauluntekijä, huilisti, huilunsoitonopettaja, musiikkipedagogi (AMK), musiikinteorianopettaja ja musiikin herättäjä. Olen tehnyt 14 vuotta erilaisia musiikin ohjauksen töitä mm. opettanut Oriveden opistolla musiikkihistoriaa, säveltapailua, musiikki-improvisaatiota, esiintymistaitoa, varhaismusiikkikasvatusta ja maailmanmusiikkia. Olen tehnyt huilunsoitonopettajan töitä eri musiikkioppilaitoksissa, ohjannut orkesteria, huiluryhmiä, ja pitänyt kehitysvammaisille musiikkiterapiasessioita. Tämän lisäksi olen musiikillisen taipaleeni aikana ehtinyt tehdä vuosia töitä konserttihuilistina ja sessiomuusikkona mitä erilaisimmissa kokoonpanoissa kaupunginorkesterista kansanmusiikkiin, kirkkokeikkoihin ja regeeseen. Viime vuosina olen kiertänyt soittamassa mm Deephtin huilistina ja Sharanamin huilisti-basistina. Tällä hetkellä pidän Tampereen kaupungilla bändikurssia nuorille, ja järjestän erilaisia runonlaulupiirejä, kaakaoseremonioita ja esitän keikoilla omaa musiikkiani. Etäopetuksena minulla on alkamassa biisintekokurssi.
Ohjaajana minulle on tärkeintä, luoda turvallinen tila, missä jokaiselle on sallittua kuunnella ja kunnioittaa omia tarpeitaan, eli olla oma itsensä. Haluan edesauttaa sitä, että tilassa olijat saavat yhteyden omaan tapaansa soittaa ja kokea musiikkia. Toivon myös, että jokainen läsnä-olija saa todellakin nauttia musiikin suomasta lahjasta, ja sen lisäksi oppia jotakin uutta. Haluan antaa osallistujalle onnistumisen kokemuksia ja luottamusta itseensä, sekä mahdollisimman hyvät eväät jatkaa musisointia yhteisen hetken ulkopuolella.
Musiikki on minulle iso ja ihmeellinen työkalupakki läsnäoloon, luovuuteen, tunnekäsittelyyn, manifestaatioon, kehoyhteyteen, sekä yhteyden luomiseen ja kokemiseen.

Enemmän minusta:
www.lottamaijamusic.com

FB: Lotta Maija Music

IG: Lotta Maija Music

Youtube: Lotta Maija Music

Spotify: Lotta Maija